Doprava ZDARMA za doporučení Atreonu. Stačí, když daná osoba uvede při objednávce vaše jméno + e-mail/telefon. Dozvědět se více!

5 důvodů, proč zvolit na střechu trapézový plech

trapezovy-plech-na-strechu

Pokud zvažujete rekonstrukci nebo stavbu nové střechy, jednou z možností, kterou byste měli zvážit, je trapézový plech. Tento moderní střešní materiál nabízí oproti tradičním řešením řadu výhod. 

Zjistěte 5 hlavních důvodů, proč se vyplatí zvolit trapézový plech i pro vaši střechu.

Snadná a rychlá montáž 

Jednou z největších výhod trapézového plechu je jeho snadná a rychlá montáž. Plechy jsou lehké a dodávají se v různých délkách, což usnadňuje manipulaci a přizpůsobení rozměrům vaší střechy. 

  • Zkušený tým dokáže střechu z trapézového plechu nainstalovat i během jednoho dne, což šetří čas i náklady na pracovní sílu.

Vysoká odolnost a dlouhá životnost 

vyhody-trapezovych-plechu-na-strechu

Trapézový plech je vyroben z kvalitní oceli s různými povrchovými úpravami, které zajišťují vysokou odolnost proti povětrnostním vlivům, korozi a mechanickému poškození. Díky tomu má střecha z trapézového plechu dlouhou životnost, často i více než 50 let, což z ní činí dlouhodobou investici do vašeho domova.

Vynikající poměr ceny a kvality 

V porovnání s jinými střešními materiály, jako jsou například pálené tašky nebo břidlice, nabízí trapézový plech vynikající poměr ceny a kvality. Pořizovací náklady jsou nižší a díky dlouhé životnosti se investice do trapézového plechu v průběhu let vyplatí. Navíc nízká hmotnost plechu snižuje nároky na nosnou konstrukci střechy, což může dále snížit celkové náklady na stavbu.

Energetická efektivita a ekologičnost 

Střecha z trapézového plechu může přispět k energetické efektivitě vašeho domova. Některé typy plechů jsou opatřeny reflexní vrstvou, která odráží sluneční záření a snižuje tak náklady na klimatizaci v letních měsících. 

  • Při použití dodatečné izolace pod plechem lze dosáhnout vynikajících izolačních vlastností a snížit náklady na vytápění v zimě. Je také plně recyklovatelný, což z něj činí ekologicky šetrnou volbu.

Moderní a variabilní design 

trapezova-strecha

Trapézový plech je dostupný v široké škále barev a povrchových úprav, což vám umožňuje přizpůsobit vzhled střechy architektonickému stylu vašeho domu. Ať už preferujete moderní nebo tradiční vzhled, trapézový plech nabízí řešení pro každý styl

  • Plusem je, že lze trapézový plech snadno kombinovat s jinými materiály, jako je dřevo nebo sklo – pro vytvoření jedinečného a osobitého designu.

TIP: Jak správně pracovat s trapézovými plechy: Pokládání, řezání, šroubování

Pokud hledáte spolehlivé a stylové řešení pro vaši střechu, trapézový plech je rozhodně možností, kterou stojí za to zvážit. je to moderní, odolný a cenově dostupný materiál, který nabízí řadu výhod. Díky snadné montáži, dlouhé životnosti, variabilitě designu a energetické efektivitě se stává stále populárnější volbou mezi majiteli domů i stavebními profesionály. 

 

© ATREON