Doprava ZDARMA za doporučení Atreonu. Stačí, když daná osoba uvede při objednávce vaše jméno + e-mail/telefon. Dozvědět se více!

Ploty z kari sítí: Průvodce univerzálním oplocením

kari-site-plot

Ploty z kari sítě jsou stále oblíbenější volbou pro mnoho majitelů domů, zahradníků a podnikatelů, kteří hledají cenově dostupnou, ale zároveň praktickou a esteticky přijatelnou možnost ohraničení svého pozemku. 

Tento typ plotu kombinuje funkčnost s relativně snadnou instalací, což z něj dělá ideální řešení pro různé aplikace, od zahradních ohrad až po zabezpečení průmyslových areálů. V tomto článku se podíváme na to, jak kari sítě fungují jako ploty, jaké mají výhody, na co si dát pozor při jejich výběru a instalaci, a také na několik tipů pro jejich údržbu.

Ploty z kari sítí nabízí univerzální řešení

Ploty z kari sítě jsou univerzálním řešením, které lze využít v širokém spektru aplikací. Díky své odolnosti, flexibilitě a cenové dostupnosti se hodí pro mnoho různých situací. Zde je několik příkladů, kde všude lze ploty z kari sítě efektivně využít:

  • Rezidenční oblasti: Ploty z kari sítě jsou ideální pro rozdělení prostoru v zahradách, jako ohraničení pozemků, nebo pro zabezpečení soukromí a bezpečnosti domů. Mohou také sloužit jako ochrana pro dětská hřiště nebo bazény.
  • Průmyslové a komerční oblasti: Pro průmyslové areály, skladovací prostory nebo továrny poskytují ploty z kari sítě efektivní bezpečnostní opatření. Lze je využít také pro zabezpečení stavenišť a dalších dočasně využívaných prostor.
  • Zemědělství a chov zvířat: V zemědělských podnicích a na farmách mohou tyto ploty sloužit k vymezení pastvin pro hospodářská zvířata, jako jsou koně, krávy nebo ovce, a také k ochraně zahrad a polí před divokou zvěří.
  • Zabezpečení objektů: Ploty z kari sítí mohou sloužit jako efektivní zabezpečení proti neoprávněnému vstupu na chráněné nebo rizikové objekty, jako jsou elektrárny, vodní zdroje, vojenská zařízení nebo jiné citlivé oblasti.
  • Veřejné prostory: Parky, sportoviště, školy nebo jiné veřejné prostory často využívají ploty z kari sítě k zabezpečení a rozdělení různých oblastí. Díky možnosti volby různých velikostí ok a výšek plotu lze dosáhnout požadovaného stupně bezpečnosti.
  • Krajinářské a dekorativní aplikace: Kromě praktického využití mohou ploty z kari sítě sloužit také jako estetický prvek v krajinářských projektech. Mohou podporovat růst popínavých rostlin, sloužit jako dekorativní prvky v zahradách nebo jako součást větších designových konceptů.

4 výhody plotů z kari sítí

kari-site-oploceni-atreon

  1. Cena: Jednou z hlavních výhod je jejich cenová dostupnost ve srovnání s některými jinými materiály pro ploty, jako je dřevo nebo kov.
  2. Flexibilita: Díky různým velikostem ok a tloušťkám drátů se ploty z kari sítí snadno přizpůsobí různým potřebám.
  3. Odolnost: Kari síť je odolná proti korozi, zejména pokud je ošetřena galvanizací, což z ní dělá dlouhodobě udržitelnou volbu.
  4. Snadná instalace: I když instalace vyžaduje určité dovednosti a nástroje, je relativně přímá a rychlá.

Jak vybrat správnou kari síť pro váš plot

Při výběru kari sítě pro plot je důležité zvážit několik faktorů:

Velikost ok 

Záleží na účelu plotu. Menší oko je vhodné pro zvýšení bezpečnosti nebo když chcete zabránit vstupu menším zvířatům.

Tloušťka drátu

Vyšší tloušťka znamená větší pevnost a odolnost proti nárazům.

Ošetření povrchu

Galvanizace je základní povrchová úprava, ale pro extrémní podmínky nebo pro estetické důvody můžete zvážit i další povrchové úpravy, jako je práškové lakování.

Instalace plotu z kari sítí

  • Příprava terénu: Vyčištění linie plotu a označení místa pro sloupky.
  • Zakopání sloupků: Sloupky jsou základem plotu, musí být pevně zakotveny v zemi.
  • Upevnění sítě: Kari síť se pak připevní k sloupkům pomocí svorek nebo drátu.
  • Případné dokončovací práce: Jakékoli dodatečné úpravy, jako je například instalace vrat nebo branky

Ploty z kari sítě vyžadují minimální údržbu. Pravidelné kontroly na přítomnost rzi a občasné čištění povrchu jsou obvykle dostatečné k zachování jejich dobrého stavu a dlouhé životnosti. Nabízejí vyvážené řešení mezi cenou, odolností a estetikou. Jsou ideální volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé a účinné ohraničení svého pozemku s relativně snadnou instalací a údržbou. Při správném výběru materiálu a pečlivé instalaci může být plot z kari sítí dlouhodobou investicí do bezpečnosti vašeho majetku.

© ATREON